SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Min Success Story

”Lisa kommer att träna crossfit 5 ggr i veckan år 2020”

Hade du sagt att detta skulle bli en verklighet till någon som känner mig, då hade det blivit knäpptystföljt av ett asgarv! Inte i den vildaste fantasin alltså..Hade man kunnat förutspå detta och satsat alla sina pengar på denna högoddsare, hade man varit stormrik nu.

När jag fick frågan om jag ville skriva min Success Story, så undrade jag varför just jag fick frågan. Jag har absolut inga resultat att skryta om. Jag menar, det syns ju inte ens att jag tränar 5 ggr i veckan om man tittar på mig. Men när jag tänker efter, så inser jag kan känna mig stolt över den resa jag gjort med mina förutsättningar.

Har egentligen aldrig gillat att träna eller varit särskilt intresserad av att utöva någon sport. Var hästtjej när jag var liten och red fram tills gymnasiet. Hade en kort fotbollskarriär i Norra Europas sämsta flicklag. Vi vann inte en enda match på två säsonger och vår målskillnad första säsongen var 1-100. Hon som gjorde vårt enda mål, gjorde även självmål i samma match.. det säger väl allt. Hade dock några ”starka” år under gymnasiet. Då blev det boxningsträning, body pump och aerobics flera gånger i veckan. Men de senaste 20 åren har jag endast tränat sporadiskt och under kortare perioder och då bara för att försöka lyckas med någon slags ”quick fix” viktnedgång.
Jag har vaskat oräkneliga gymkort genom åren. Autogirot på SATS har dragits varje månad, men jag har lyst med min frånvaro. Även haft svindyr pt i omgångar, kickboxningsmedlemskap (tror jag vardär 2 ggr), Friskiskort som jag inte använde en enda gång, Kampsportslabbet m.m.

Jag har börjat mitt ”nya liv” (alltid på en måndag såklart) oräkneliga gånger, dvs någon galen diet samtidigt som jag plötsligt börjat träna som en galning. Det har hållit några veckor, någon månad eller två. Men det har alltid slutat med att jag deppar ihop, hatar mitt liv och skiter i allt. The story of my life.

Alltid varit väldigt matglad och sjukt lat. Ingen superbra kombo, men det var ju inga problem så länge jag vägde 50-55 kg. Men efter 25 fyllda, så började kilona sakta smyga sig på. Att man gifte sig med en duktig kock var heller inte till hjälp direkt (viktmässigt sett, för mig som matintresserad – magiskt). Helt plötsligt fyller man snart 43 och ens egen spegelbild känns främmande. Våren 2019 kände jag att jag var tvungen att göra en förändring. För min hälsas skull.

Jag hade gått upp nästan 15 kg på bara ett par år, då jag lämnat restaurangbranschen där det alltid var fart och fläkt och bytt till ett stillasittande kontorsjobb. Min kropp kändes sliten, svag och tyngd av min övervikt. Jag hade dragits med en hemsk hälsporre på vänster fot i över ett och ett halvt år och när jag äntligen blivit av med den, så fick jag hälsporre på höger fot istället. Toppen! Kunde knappt springa hundra meter innan jag fick ont i fot och benhinnor. Kände mig allmänt deprimerad och självkänslan var på botten. Snubblade över en annons på facebook om ett startpaket med 5 pt pass och 3 gruppträningspass i veckan under 6 veckor på Crossfit Medis. Tänkte att det kan vara kul att prova, har aldrig tränat crossfit förut.

Kände ganska snabbt att det här var något annorlunda. Alla coacher och BFMs var så snälla, peppande, hjälpsamma och genuint intresserad av ens framgång.
Fick lära mig teknik och rörelser jag aldrig provat innan och jag har lärt mig så mycket. Inte bara om Crossfit, om mig själv, mina styrkor och svagheter. Crossfit Medis var mer personligt, hjärtligt, inspirerande och utmanande på ett sätt jag aldrig upplevt tidigare.

Min Success Story är definitivt att jag för första gången i mitt liv så hittat kärleken till träning!
Ett och ett halvt år senare kan jag nu med säkerhet säga att det inte längre är ett av mina ”nya livet ryck” längre. Känner mig så mycket starkare, gladare och får massor av energi. En stor del är också att jag alltid ser fram emot att få hänga med er, fantastiska coacher och medlemmar/nya vänner!
Hälsporren är borta sedan länge och jag kan nu springa utan att få ont. Hatar att springa, men nu jag har inga ursäkter för att inte kunna göra det längre.. Jag har inte gått ner något märkbart i vikt och är fortfarande alldeles för överviktig.
Men mina 5 pass i veckan stärker min kropp och självkänsla och viktdemonerna som bor i mitt huvud skriker inte längre lika högt. Förhoppningsvis kanske de resultaten kommer längre fram.. Ser fram emot att få fortsätta inspireras, lyfta tungt och svettas med er. Crossfit Medis har blivit en del av mitt liv som jag inte kan eller vill vara utan. Tack!!

// Lisa

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!

We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
To learn more about how we use cookies, view our cookie policy

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!