Standard=nödvändigt

När vi växer upp lär vi oss hur vi ska förhålla oss till varandra. Vi lär oss vad som anses vara rätt och fel. Vi testas kontinuerligt av våra föräldrar och av vår omgivning för att vi ska lära oss. “Vilken är höger hand”? Just det, goddag-goddag-handen. 

Vi blir också jämförda med omgivningen för att få reda på var vi står i relation till andra men också i relation till oss själva. Prov i klassrummet, lekar på skolgården och bordsskick på kalaset. 

Vi får lära oss att förhålla oss till olika standards. Utan dessa vet vi varken var vi är eller var vi ska. 

Av coachen får du höra “djupare, ut med knäna, upp med bröstet, sträck på armarna”, med mera. Vi strävar efter en standard. 

Vi gör det på grund av säkerhet och effektivitet. När du utför en rörelse enligt standard minskar risken för skador. Lika viktigt är att när du utför rörelsen enligt standard så genererar du mer kraft och får bättre resultat av träningen. 

Lyssna och lär när coachen förklarar rörelsen. Var mottaglig för coachens instruktioner. Det kommer aldrig bli perfekt men när vi strävar efter perfektion kommer vi tillslut att få väl godkänd.