SMÅÄTER DU OCH HAR LAGT EN DEL AV DINA RUTINER PÅ HYLLAN?

Den situation som vi lever i just nu har lett till att många jobbar hemifrån. En del kan ha fått en ökad känsla av ångest och stress och det kan kännas som att dagarna och timmarna flyter ihop. I den här situationen är det lätt att rutiner som man haft tidigare läggs på hyllan och det kan leda till att man småäter under dagarna. 

Här kommer 3 tips som kan hjälpa dig att skapa en rutin och minska på ditt småätande. 

  1. Skapa ett schema och följ det. Skriv ner när du ska äta och träna på en whiteboard, ett papper eller en post-it lapp varje morgon eller gör ett veckoschema.
  • Behandla alla dina mål likadant. Dina mellanmål och huvudmål ska ha en bra balans av protein, kolhydrater och fett. Glöm inte att lassa på massor med grönsaker på tallriken och ät frukt. Detta kommer att öka ditt fiberintag och ge dig en ökad mättnadskänsla. 
  • Stäng av och slappna av! Kolla inte på TV och scrolla inte igenom dina sociala medier när du äter. Det kan leda till att du äter mer än du borde. Att vara i nuet när man äter gör så att du är medveten om du är mätt eller inte och hur mycket du äter. Lär känna din kropp. Ställ dig frågan – är jag mätt eller inte?   

Hoppas att dessa 3 tips kan hjälpa dig att hitta tillbaka till en någorlunda bra rutin. 

// Coach Sabrina