Du behöver inte bli extrem men du måste räkna med att inte ses som normal

Idag är det normalt att leva ohälsosamt. Mängden socker, alkohol och transfetter per capita är långt ifrån hälsosam. Stress och sömnbrist likaså. Mer än hälften av alla svenskar har för lite muskler och för mycket fett på kroppen. Den livsstil som anses vara normal idag är i själva verket ohälsosam. Folk tränar för lite/dåligt, äter dåligt, stressar för mycket och sover för lite.

Det betyder att du som vill lyckas med dina kost och träningsmål oavsett om du har hälsomål, prestationsmål eller estetiska mål måste vara beredd att sticka ut. Du måste bryta mot normen. Du kommer bli den som anses leva ett onormalt liv. 

Vad du själv tycker är bra förändrar inte din kropps fysiologi. Din kropp bryr sig inte om du tycker att du är duktigare än dina vänner. Din kropp bryr sig inte om vad som anses vara normalt eller socialt accepterat. Det som faktiskt spelar roll är om du tränar tillräckligt bra, äter tillräckligt bra, sover tillräckligt bra och hanterar stress tillräckligt bra.

Det finns personer som tar sin kost och träning till extrema nivåer. De får ångest av att missa ett träningspass och vågar aldrig äta efterrätt i tron om att de kommer tappa hela konceptet. Det är inte en livsstil som vi förespråkar. 

Vill du få resultat när det gäller din hälsa och prestation behöver din livsstil skilja sig en del från det som anses vara normalt idag. Det räcker tyvärr inte med att bara vara lite bättre än gemene man om du har ett ordentligt mål. Det innebär inte att du måste bli extrem. Men det innebär sannolikt att du måste bryta vissa mönster. 

Då och då behöver du stå ut med att bli ifrågasatt när du tackar nej till bullarna som köpts till jobbfikat. Då och då måste du stå ut med att vännerna himlar med ögonen när du prioriterar träning över en AW. Tids nog sätter du normen. Tids nog kommer fler att följa dig. 

Vi finns för att hjälpa dig planera och prioritera sömn, kost, stresshantering och träning. Vi kallar vår modell SEMM (Sleep, Eat, Manage, Move). Med små, strukturerade förändringar över tid kommer du att nå dina mål. Prata med en coach idag.