Såklart du ska vara med i BFF Open – men vad är det egentligen?

Varje år arrangerar CrossFit Inc. en tävling, enkelt uttryckt VM i CrossFit, som kallas CrossFit Games, där vinnaren utses till “the Fittest on Earth”. För att kvalificera sig till CrossFit Games släpper CrossFit Inc., genom Dave Castro, en workout per vecka under tre veckor som en sen har fyra dagar på sig att genomföra. Resultatet registreras därefter online och atleterna med de bästa resultaten går vidare.

Vad det blir för typ av workout meddelas aldrig i förväg eftersom tanken bakom CrossFit just är att vara “prepared for the unknown and unknowable”, men spekulationerna och gissningarna är många och roliga när Dave Castro släpper sina ledtrådar på Instagram dagarna innan.

Denna kvaltävling kallas för The CrossFit Games OPEN, kort och gott – the Open, och är för oss vanliga dödliga en sjuhelsikes rolig och spännande period där vi alla får testa vår fitness på ett lite mer spännande sätt än vi annars gör.

BFF Open är då alltså CrossFit Medis & Sicklas motsvarighet till den officiella Open. Alla medlemmar delas slumpmässigt in i fyra lag där Du samlar poäng till ditt lag genom att genomföra workouten på DIN nivå. Fantastiska Level Method, som gör vår programmering idag, släpper varje veckas Open-workout anpassad till alla nivåer; vit till röd. På vilken nivå just Du väljer att göra workouten eller vad ditt resultat blir spelar ingen som helst roll för BFF Open, allas workout är lika mycket värda.

I BFF Open är det viktigast att ha roligt, att skapa lagkänsla och att våga testa. Många är de BFF´s som just under the Open har lyckats med saker de aldrig trott innan. Kippade pullups, PR i clean & jerk, en första ring muscle up eller att äntligen sätta double unders är bara några få av de saker vi har fått uppleva här under BFF Open. Glädjen och peppen smittar. Häng på!

När, var & hur?

Open går i år av stapeln den 11 mars och pågår sedan i tre veckor. Varje workout släpps på torsdag kväll amerikansk tid, svensk tid mitt i natten. Innan Covid var Open-veckorna på boxen en riktig träningsfest där alla stannade och hejade på varandra under passen och sista fredagen avslutades med pizza-kväll på Medis. Tyvärr är det inte möjligt i år, men kul kan och ska vi ha ändå – och vi lovar er en hejdundrande träningsfest när situationen tillåter!

På CrossFit Medis & Sicklas BFF Open ser schemat ut såhär:

Fredag den 12, 19 och 26 mars är passen Level Methods programmering av aktuell veckas Open-workout. Sista passet för dagen, dvs kl. 17.30 i SICKLA och kl. 18.00 på MEDIS är pass där du som vill ha med dig en annan BFF som domare välkommen. Beroende på hur långa de olika workouten är kan vi i förväg inte säga hur lång tid dessa sista pass med domare kommer att ta (givet att vi också anpassar oss till rådande restriktioner gällande antal deltagare per yta).

Lördagen den 13, 20 och 27 mars från kl. 11.00 och framåt är det också Open-pass, både på Medis och Sickla.

Men…

Alla pratar om att registrera sig online, vad är det och måste jag göra det?

Nej, det måste du inte göra för att vara med i BFF Open. (De som registrerat sig online noterar sina workouts i den officiella rankinglistan för CrossFit Open, här kan du läsa mer http://games.crossfit.com )

Måste jag vara med i BFF Open?

Alla medlemmar på CrossFit Medis & Sickla kommer att slumpmässigt bli indelade i fyra olika lag med en lagkapten. Bara du gör ett träningspass på fredagar eller lördag eftermiddag får just ditt lag poäng. Se det som vilket träningspass som helst (bara lite roligare)!

Jag är rädd för att inte orka eller kunna genomföra passen?

Level Method kommer programmera alla pass på samma sätt som de gör för våra ordinarie pass idag. ALLA kan därför vara med! Poängen du samlar till ditt lag är densamma oavsett vilken nivå du väljer att göra passet på.

Hur får jag en sån där cool t-shirt med BFF Open-tryck?

Högst upp i flödet i medlemsgruppen på Facebook ligger en beställningslänk. In och boka!

Jag kan inte en av dessa helger och kan därför inte göra workouten den veckan, får jag ändå vara med?

Naturligtvis!

När får jag veta i vilket lag jag är?

Lagindelning och lagkapten kommer presenteras under nästa vecka (troligtvis den 9 februari).

HIGH FIVE!

/Teamet på CrossFit Medis & Sickla