Vem vill du vara under COVID-19?

Låt oss alla inse att världen är under förändring. Det händer saker som är utom vår kontroll och vi måste alla hantera svåra situationer, vissa mer än andra. 
Några av oss är själva i en riskgrupp, några har en familjemedlem som är i en riskgrupp, några har förlorat sin inkomst och andra sitter själva hemma under flera veckor. 
Vi väljer inte vad som kommer att hända oss men vi kan välja HUR vi ska hantera det som händer. Det är inte enkelt, men vi måste komma ihåg att vi har kontroll över oss själva. 
 
Om du kollar på bilden och inser att du är inom ”The Fear Zone” så är det okej. Många av oss är där. Men vill du stanna kvar där? 
Om inte, så är det första steget att inse att du vill ta kontroll över hur du ska reagera. Nej, du kan inte kontrollera att du känner dig rädd men du kan bestämma över vad du ska göra åt den känslan. Du behöver inte klaga hela tiden. Du behöver inte hamstra nödvändigheter och du behöver inte ifrågasätta folk som inte håller med dig. 
 
Ta en titt på beteendet i ”The Learning Zone”. Finns det en eller två saker som du kan fokusera på just nu? Kan du stanna upp och känna efter hur du mår? Kan du skilja på det som du kan påverka och inte kan påverka? Bra, då gör du framsteg! 
Det kan vara svårt att trycka bort vår rädsla, den tillhör vår överlevnadsinstinkt. Men försök inse att och när du läser den här texten så kommer du högst troligt att överleva tills imorgon och att din rädsla endast kommer att hindra dig från att njuta av din dag.
Om du känner igen dig i ”The Learning Zone” är du påväg att må bättre. Bra jobbat! 
Du börjar att ta kontroll över dig själv och din situation så bra du kan och du börjar inse vad du kan göra för dig själv. 
 
Låt oss alla kolla på ”The Growth Zone”. Det är där du inte bara tar ansvar för dig själv utan även ser hur du kan hjälpa andra. Du ser framåt och inser att fler förändringar kommer att ske och hur du ska göra för att anpassa dig till dem på bästa sätt. 
 
Du blir som ankan istället för gubben. Din inställning gentemot kontroll och förändring hjälper andra att ta sig ur ”the fear zone” och jobbar istället mot ”growth”. Du skapar en kedjereaktion som hjälper människor bort från sin rädsla och börjar istället att leva sitt liv. Du kommer troligtvis att känna dig gladare, mindre stressad och hälsosammare som ett resultat. 
Bra jobbat! Du är nu redo för vilka utmaningar som livet än ger dig.  
// Coach Erin