Nystarten är död

Snart är det måndag, och då blir det en nystart, eller hur? Semestern närmar sig, och då vill man njuta extra av livet. Men efter semestern är planen att ordna upp träningen och kosten. På hösten väntar kanske en utlandsresa med paraplydrinkar och bufféer, men efter den veckan blir det sallad i en månad för att gå ner i vikt.

Tankarna går ofta i “av eller på” och “antingen eller” för många av oss, inte sant? Antingen släpper man loss och äter/dricker allt, eller så stramar man åt totalt och unnar sig inget gott. Tyvärr leder detta sällan till långsiktiga resultat, och man ger upp igen.

Måste allting vara “kickstarts,” “utmaningar,” “powerboosts,” “detox,” osv.? Vore det inte enklare att titta på sin nuvarande kosthållning och göra små förändringar som sakta leder i rätt riktning? Är det inte bättre att etablera vanan av att träna konsekvent så att det blir en naturlig del av livet?

När vi stöter på små hinder i att etablera bättre vanor, är det viktigt hur vi hanterar dem. Antingen tar vi dem som kvitto på att vi är hopplösa eller som påminnelser om vår mänsklighet. Du behöver inte en “nystart” efter en veckas semester; gå till gymmet och fortsätt som vanligt.

Efter semestern kan du vara lite nyttigare om du vill, men späka dig själv är inte nödvändigt. Du åkte på semester för att må bra, så varför straffa dig själv efteråt?

Vi behöver inte nystarta hela tiden, vi behöver bara fortsätta i rätt riktning mer än 80% av tiden. Kloka beslut, staplade på varandra, leder till framgång. 3-5 träningspass i veckan och smarta kostval är inte raketforskning, men det krävs. Du är den som levererar, kommer till träningen och sköter din kost.

Vi finns här för dig med bra träning, kunniga coacher, kompetenta kostrådgivare och glada träningskamrater. Nu fortsätter vi tillsammans, ingen omstart eller nystart, bara framåt.

___

Tack Per Mattsson för underlag